Menü
Elérhetőség

Takács Orsolya
ThetaHealing® Konzulens, Life Coach, Access Consciousness Bars kezelő

Legyen az életed utazás, haladj afelé, amire vágysz

Lélekmelengető percek

 

 

2018.06.19.

Legyen az életed utazás, haladj afelé, amire vágysz.

 

Orsi Takács fényképe.

2018.06.18.

Te melyik típus vagy?
A rosszban is meglátod a jót és próbálsz sok mindent pozitívan látni? Vagy mindig panaszkodsz és borúlátó vagy?
Miért látod így vagy úgy?
Kitől tanultad, hogy csak úgy lehet, ahogyan most látod a világot és önmagad?
Ki csorbított az önbizalmadon és milyen negatív jelzőket hittél el magadról?
Ne legyints, hogy az anyám is pont így csinálta és pont ilyen volt, és ez már úgyis így marad.
Sohasem késő változni és változtatni.
Csak Te kellesz hozzá és a hited.

Szeretettel és támogatással 
Orsi

www.lelekmelengeto.hu

Orsi Takács fényképe.

 

2018.06.08.

Amikor az élet próbára tesz, ezt a mondatot szoktam mormolni:

"Minden úgy jó ahogy van, különben nem lenne"

 

Ez át szokott lendíteni a mélypontokon, mert bizony nekem is vannak ilyenek.
Főleg ilyenkor iskolai évvégén, amikor nem győzöm a gyerekek programjait észben tartani.
Neked is ajánlom ezt a mondatot, amikor elfáradsz, amikor nem látod a fényt, a megoldást a bármit.
Miért ez a mondat?

Az alábbi tanmeséból megtudhatod.

Szeretettel küldöm!

Orsi

 

Minden úgy jó, ahogy van (tanmese)

 
   Volt egyszer egy idős, bölcs király, aki egy kis országban uralkodott. Mivel lassan már öregnek érezte magát a kormányzáshoz, elküldte egyik követét, hogy keressen neki utódot.

Néhány nap múlva a követ 3 fitalemberrel tért vissza. A király szólította az elsőt és megkérdezte: "Mit tennél, ha király lennél?" A fiatalember ezt válaszolta: "Királyom, én mindent ugyanúgy hagynék, ahogy van és folytatnám munkád."

"Jól van, köszönöm." - mondta a király és feltette ugyanazt a kérdést a második fiatalnak is. Az a következőt válaszolta: "Királyom, én mindent azonnal megváltoztatnék."
A király megköszönte a választ és megkérdezte az utolsó fiatalt is, aki így válaszolt: "Királyom, minden úgy jó, ahogy van, különben nem lenne."

Az uralkodónak annyira tetszett ez a válasz, hogy kinevezte nagyvezírnek. Azonban bármit is kérdezett a vezírjétől, az mindig ezt válaszolta: "Minden úgy jó, ahogy van, különben nem lenne."

Ettől a király egyre bosszúsabb lett és már kezdett kételkedni döntése helyességében.
Egyik reggel elment a borbélyhoz borotváltatni. A borbély véletlenül úgy megvágta az arcát, hogy egy hatalmas sebből vérzett. Tombolva vetette a szerencsétlent a zárkába és elsietett utódjához, hogy megkérdezze döntése helyessége felől. Az azonban csak azt válaszolta: "Minden úgy jó, ahogy van, különben nem lenne."

Ez még jobban feldühítette a királyt és a vezírt is börtönbe vetette.
Másnap reggel szokásához híven kilovagolt. Gondolatai elkalandoztak és átlépte országa határát. Belépett az emberevők földjére. Hamarosan körbevette egy csapat harcos, akik áldozatot kerestek. Feltartóztatták a királyt és a sámán alaposan átvizsgálta.
"Nagyon szép kezeid vannak. Szívesen áldoznék egy királyt."

Az uralkodó megrémült.
"De -folytatta a sámán - sajnos sérült vagy és a törvényeink csak hibátlan hús fogyasztását engedélyezik."

A király megkönnyebbülten lovagolt haza és megértette: "Minden úgy jó, ahogy van, különben nem lenne."
Otthon elengedte a borbélyt és a vezírt. Bocsánatot kért utódjától és elmesélte, mi történt. "Bocsáss meg nekem, teljesen hibásan cselekedtem."

A vezír rátekintett és azt mondta: " Minden úgy jó, ahogy van, különben nem lenne. Ha nem vetettél volna börtönbe, szokásomhoz híven elkísértelek volna a lovaglásban és engem feláldoztak volna a barbárok, mert bőröm hibátlan." 
 

 

 2018.06.05.

Lesz még ilyen. 
Ezt megígérhetem.
Amikor bántanak. 
Lelkileg. 
Olyanok, akikről nem is gondoltad. 
És ez fáj a legjobban. 
Mert nem érted. De nem is érheted. 
Máshogy érez ő is, és te is. 
Már nem lesz azonos az érzés, sőt egy idő után már nem is tudod, mi volt a gond.
Ilyenkor össze lehet omlani, lehet sírni, tombolni. 
Aztán kérd meg a legjobb barátnődet, hogy mondja el neked, hogy lát téged. 
Még fogsz lepődni, milyen sok mindent szeret, csodál benned. 
És most már felvértezve haladhatsz tovább. 
Az úton. 
Ami a tiéd. 
Csak nélkülük.

Szeretettel és támogatással 
Orsi

Orsi Takács ThetaHealing fényképe.

 

2018.05.28.

Érdemes néha végiggondolni, hogy mi az, amit valóban hiszünk, élünk, gondolunk, és mi az, amit csak kötelességből, megfelelésvágyból, elvárásból teszünk. Az önismeret nagyon fontos, és sosem vihető tökélyre, mert mire azt érzed, hogy nagyjából megismerted magad, már eltelt néhány év, és megváltoztál, gyakorlatilag kezdheted előlröl. Na jó, ha nem is előlről, de érdemes őszintén feltérképezni újra és újra az életed területeit, és a gondolataidat, hitrendszereidet.

Sok évvel ezelőtt tettem egy “fogadalmat”, amely a “jót vagy semmit” elven alapult. A lényege, hogy valakiről, valamiről, vagy jót mondjak, vagy tartózkodjak negatív megnyílvánulásoktól. Néhány éve erőteljesen kampányoltam is emellett az elv mellett. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindig mindent szépnek és jónak látok, ami körülöttem folyik. Azt is látom, hogy sokan úgy próbálnak meg előnyt szerezni maguknak, hogy lehúznak másokat. Pedig ettől sem ő nem lesz több, sem a másik kevesebb.

Néha persze bennem is felment a pumpa, és igazságtalannak éreztem dolgokat, nehéz volt visszafognom magam, hogy ne osszak ki valakit, vagy ne mondjak nagyon kemény véleményt, de már évek óta higgadtabb típus lettem, és többnyire megtartom magamnak a nem tetsző véleményemet. Előfordul, hogy úgy érzem, hogy nem válna a másik javára az, hogy elmondom neki, amit gondolok, mert nem kíváncsi a véleményemre. Ha kérdeznek, akkor természetesen más a helyzet, és ezért is szoktam javasolni, hogy mielőtt kérdez valaki, gondolja át, hogy valóban kíváncsi a véleményemre, vagy csak az egóját akarja növelni, és megerősítésre hajt, mert akkor lehet, hogy koppanni fog.

Az egész “jót vagy semmit” megközelítésnek (jópár év tapasztalat után) úgy látom, hogy az lenne az értelme, hogy ne ítélkezzünk, és ne foglalkozzunk állandóan mással, hanem koncentráljunk a saját dolgainkra, életünkre, és próbáljuk magunkból kihozni a legjobbat. Eközben ne hibáztassunk másokat, ne mutogassunk ujjal a másikra, és ne hárítsuk át a felelősséget. Vagyis nem csak kimondani, de gondolni sem kellene a rosszat?

Ez persze nem könnyű feladat, és nem is azt jelenti, hogy állandóan mosolyogva kell viselkednünk mindenkivel, de mindig jobb arra koncentrálni, ami jó, mint állandóan azt nézni, és keresni, ami rossz. Amin a figyelmed, arrafelé tartasz… A következő gyakorlatot ne más miatt végezd el, hanem magadért! Neked lesz ettől sokkal, de sokkal jobb a mindennapi életed!

• Kérlek, most három napig figyeld meg a szavaidat, és ne mondj senkiről és semmiről rosszat! Ne morgolódj! Ne elégedetlenkedj! 
• Ha letelt a három nap, gondold át a következőket: Mennyire sikerült betartani? Mi okozott nehézséget? Hogyan érezted magad közben? És most? Mi változott? Hogyan tudnál erre nem csak három napig, hanem minden nap odafigyelni?  ( forrás: Örömterápia)

Szeretettel!
Orsi
20/2551376

 

2018.05.14.

Mese a szeretetről

 

Egyszer, messze földön, nagyon rég, egy királynak lánya született. Gyönyörű volt kicsinek is, s egyre szebb lett, ahogy felcseperedett. Mire eladósorba került, olyan szép lett, hogy nem volt hozzá hasonló az egész földkerekségen. Messze földre vitték a szépség hírét a galambok, s a hírt, hogy a Hercegnőnek vőlegényt keresnek.

Nem messze a vártól lakott egy csúf tündér. Irigy volt, gonosz és megkeseredett. Hallotta a szépség hírét és dühösen felkerekedett. Egész a várig ment, be is jutott, s ahogy meglátta a szépséges Hercegnőt, olyan dühös lett, hogy nyomban megátkozta:

– Szebb és szebb legyél napról napra, ki rád néz, a valóságot lássa! Egyedül Te, csak Te légy az, ki minden tükörben csúnyát lát, egy csúf ocsmány banyát!

Szegény Hercegnő nagyon megijedt, berohant a várba s egyből tükröt keresett. Belenézett, s mit látott! Egy szörnyű ocsmányságot! Egy rút, vén banyát, rettenetes szörnyű pofát.

Volt nagy sírás, nagy ijedelem, a király is megijedt, nem tudta mit tegyen. Aztán kiötlötték, hogy meghívják a jó tündért, hátha van segítség. Az igazság az volt, hogy az átok ellenére a Hercegnő szép maradt, de minden tükörben, melybe belenézett, egy szörnyű vénasszonyt látott. Hiába mondták neki sokan, hogy szép, gyönyörű, nincs Hozzá fogható, nem hitte el senkinek.

Magába roskadt, megkeseredett. Idővel megérkezett a jó tündér, de sajnos az átok olyan erős volt, hogy nem tudta feloldani, csak enyhíthetett rajta:

– Minden tükörben mely nem él, csak a rútat láthatod, de az élő tükör majd megmutatja az igazságot, az képes lesz feloldani a varázslatot! Így szólt, s ezzel távozott, azt mondta, többet nem szólhat, segített ahogy tudott, érjék be annyival, hogy enyhítette az átkot.

Telt múlt az idő, senki nem értette a varázslatot. Az élő tükör, mi lehet az?

Senki nem tudta, ezért aztán segíteni sem tudtak szegény Hercegnőn. Kipróbáltak sokféle tükröt, messzi országokból hozattak különleges tükröket, furcsákat, nagyon drágákat, de a Hercegnő mindegyikben csak a csúfságot látta. Mások viszont napról napra szebbnek és szebbnek látták őt. Özönlött a kérők hada, de a Hercegnő mindet visszautasította, magába roskadt, megkeseredett.

A vártorony szobájából többet ki sem nézett. Őröket állíttatott a lépcsőkhöz, súlyos lakatokkal záratta le a szobát, senki-senki ne lássa csúfságát. A kérők lassan elmaradoztak, a Hercegnő jó ideje senkivel nem találkozott, magányában kesergett, búslakodott.

Élt egy távoli országban egy egyszerű legény, nagy volt a szíve, szerette a világot, minden mi élő, a barátja volt. Szelek szárnyán járt a hír a Hercegnőről, aki gyönyörű, és az átokról, ami miatt élve eltemetkezett. A legény is hallotta ezt. Nem bírta a szíve a szomorúságot, melyet olyan távolról hallott. Felkerekedett hát, és csak úgy gyalogosan elindult, hogy megnézze magának a Hercegnőt.

Sok vándorlás után, elérkezett a várhoz, ahol Hercegnőnk élt önnön rabságában. Megpróbált hozzá bejutni, de nem engedték, a Hercegnő parancsa szent volt, a szolgák még mindig azt lesték. A legény fejében egy terv fogant, jó hosszú kampós kötelet kerített, és várta az éjszakát.

Mikor sötét lett, a legény nagy bátran a vártorony alá ment, óriás lélegzetet vett és teljes erőből hajított egyet, a kampó megakadt a vártorony tetején, szédítő magasságban. Elkezdett mászni, egyre feljebb és feljebb haladt, húzta magát rendületlenül felfelé, kíváncsi volt a szépre, amely rejtőzik előle. Mászott csak mászott rendületlenül, tenyeréről a bőr már rég lejött, fájt nagyon, de ő ezzel nem törődött.

Mászott csak mászott, az irdatlan mélység felett többször megcsúszott, de nem érdekelte semmi. Ment csak előre, előre, már nem állíthatta meg senki. Nem voltak számára éles fegyverek, marcona őrök, villogó kések. Csak a kötél és a magasság, küzdött keményen, hajtotta a boldogság.

Végre feljutott, kifújta magát, és az ablakhoz lopakodott, belesett. S amit látott, attól kővé dermedt. A szépségnek ilyen természetes, egyszerű megjelenését nem szokta ő meg.

Óriás ágyban, puha, gyönyörű ruhában egy tündér aludt ott. Arca, mely régóta csak álmában mosolygott, szebb volt mindennél, mit a legény eddig láthatott. Gyönyörű haja, hófehér karja elbűvölte a bátor lovagot. Nesztelen a szobába lépett, és az ágyhoz osont.

Órákon át nézte a szépséget lélegzetvisszafojtva, nem tudott betelni a látvánnyal, melyet szeme látott.

S egyszer csak, ki tudja miért a Hercegnő felriadt, meglátta a fiút, s nagyot sikoltott, de a sikoly abban a pillanatban a torkára forrt, évek óta először egy szerető szempárban meglátta magát, s amit látott, több volt mint egy szép arc: a mosolygó szempárban csodát látott!

Hirtelen minden szépségét meglátta a legény szemében, egy szerető szempárban, mely maga volt az élő tükör. Látta a szépséget, amely addig rejtve volt, a varázs megtört, és a várba újból boldogság költözött.

Nem üveg s fém az, melyben az igazat láthatod, csupán az élő tükör képes megmutatni a valóságot.

2018.05.09.

Érezted már úgy, hogy csak telnek a napok, hetek, hónapok, rohan az idő? És különben is hova tűnt ez a sok idő? 

Rutinokban élünk. Ez jellemzi a mindennapjainkat. Egyrészt biztonságos így, másrészt korlátoz is minket. 

A vakságaink a mindennapjaink része. Bizonyos dolgokat már nem is veszünk észre. Olyan ez, mint egy napszemüveg lencséje, amire egyre több és több szűrő rakódik rá, és elsötétíti / korlátozza a látóterünket, és azt, hogy valóban lássuk, mi minden zajlik körülöttünk. És bennünk is…

Minden alkalom, amikor kilépsz a megszokottból, vagy akár még a komfort zónádból is kimerészkedsz, új és új élményekkel gazdagodsz, és tágítod a látókörödet, újabb nézőpontból leszel képes ránézni az életed egyes területeire. Ilyenkor ezek közül a szűrők közül is lekerül néhány. Talán éppen egy olyan, aminek nagy hatása lesz a későbbi életedre.

Van, amikor egy ilyen komfort zónát tágító új helyzettől teljesen más vársz, és rájössz, hogy érhetnek még pozitív meglepetések akkor is, ha úgy gondoltad, hogy biztosan minden úgy lesz, ahogy eltervezted.

Ha úgy érzed, megrekedt valahol az életed, akkor csinálj valami szokatlant, amit eddig még nem tettél! Ülj be egy új kávézóba, utazz el, vagy menj ki egy szép parkba!

Aztán tedd fel magadnak a kérdést:

Mi az, amit még nem próbáltam? És még mi?

Biztos vagyok benne, hogy még rengeteg dolgot nem próbáltál ki, ami változtathat a helyzeten! Engedd szabadon a fantáziádat, és írj le mindent, ami eszedbe jut! Ne korlátozd magad, tényleg írj le MINDENT! Azt is, amiről azt gondolod elsőre, hogy butaság, vagy lehetetlen! Minden gondolat számít, adj esélyt, hogy megjöjjön intuitív módon az ami meghozza a megoldást!

Néha már az is meghozza az eredményt, ha pár napra kijössz a mindennapi rutinból, és nem foglalkozol azokkal a dolgokkal, amikel általában. Ilyenkor egyszer csak jön egy érzés, egy gondolat, és meg is van a megoldás! Csodásan működik! Próbáld ki!

Szeretettel kívánok Neked csodás napot!

Orsi

( forrás: Örömterápia )

 

2018.05.04.

 

Mindannyiunk életében vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem azért küldettek hozzánk, hogy végig velünk maradjanak - sokkal inkább azért, hogy átsuhanva életünk napjain, megmutassanak valami fontosat, ami megváltoztat bennünk dolgokat, örökre. 
Ha pedig eljön a nap, el kell őket engednünk és nem tehetünk semmit. 
Óriási bennünk a veszteség.. pedig igazából kaptunk valamit..
Szeretettel
Orsi

...és egy kis személyes:
Eljön az a pont a konzultációk során, amikor az ügyfelet is el kell engedni. Mert "készen van ".
Mert amiért jött, megkapta. Nem foghatom mindig a kezét. 
Már egyedül is képes "ragyogni".
Ilyenkor űr van a lelkemben. Hatalmas.
Közben büszkeség és öröm, hogy egy újabb boldog, magabiztos embert engedtem útjára .

Orsi Takács ThetaHealing fényképe.

 

2018.04.26.

 

"Nem az számít, ki mit gondol – rólad… 
Az számít, ki szeret – téged. 
Nem az a fontos, aki arcával mosolyog csak Rád, az a fontos, aki lelkével teszi.
Nem az számít, aki mindent tud rólad, az számít, aki szívedet ismeri. 
Nem az a fontos, aki szemével néz téged, csak az, aki szívével lát. 
Ne törődj azzal, aki csak kapni akar tőled, azzal foglalkozz, aki adni is akar. 
Nem az a fontos, aki a hiányt nézi benned, csak az, aki kincseidet látja. 
Ne azzal foglalkozz, aki saját képére akar formálni…
…csak azzal, aki a sajátodra."
Szeretettel 
Orsi

 

Orsi Takács ThetaHealing fényképe.

 

2018.04.25.

Tökéletes. 
Hányszor mondod egy nap, hogy nem vagy tökéletes?
Mert a hajad, a bőröd, a lábad, az alakod a nemtudommi épp nem tetszik neked.
Kinek nem tetszik?
Mi az, hogy tökéletes?
Szeresd már magad Kedves. 
Fogadd el magad a saját elméd által kreált tökéletlenségeiddel együtt.
Miért nehéz ez?
Mert a külsőség, a társadalom mást vár?
Te mit vársz?
Magadtól mit vársz?
Most azonnal sorolj fel minimum 5 jó tulajdonságodat. 
Mert van. Nem 5, sokkal több. 
Ami nem tetszik, azon is lehet változtatni. 
Elsősorban Te kellesz hozzá.

Szeretettel 
Orsi

 

Orsi Takács ThetaHealing fényképe.

 

2018.04.23.

Vizsgaidőszak van!

Tanulási problémáid vannak? 
Vagy csak egyszerűen szeretnéd lazábban, könnyedebben venni az akadályokat?
Már egyetlen Bars kezeléssel kb. 80 százalékkal csökken a szorongás, a feszültség, stressz!
Ha kipróbálnád várlak szeretettel!

20/2551376

2018.04.17.

 

Mikor döntöttél úgy, hogy csak bántod magad?
Mióta tréningezed magad a nem vagyok elég jó szöveggel?
Kinek nem vagy elég jó?
Miért ne lennél elég jó?
Mindenki úgy jó ahogy van.
Te is és a másik is.
Mi lenne ha úgy döntenél, hogy észreveszed a sok-sok jó tulajdonságaidat?
És ezt mondjuk fel is jegyeznéd.
És visszaolvasnád.
Tetszene a lelkednek.
Egy idő után azt vennéd észre, hogy másnak is tetszel.
De előbb magaddal kell jóban lenned.
Csak így megy. Így működik.

Szeretettel 
Orsi

 

2018.04.12.

 

"Ha egyetlen dolgot teszel most magadért, akkor HIGGY!
Higgy abban, amit a belső vezető súg, mert ezekben az időkben, ezekben a napokban a hit ereje, az égiekben, a gondviselésben, a jó sorsodban, a belül már bizonyossággá vált dolgokban, a rendelt utadban való hited vizsgázik!
A belső hívás az, ami az igaz utat mutatja - a nyilas Szaturnusz idején az élet rámutat arra, hol, hogyan is korlátozod le önmagad elől, félelemből szőtt határokkal a hitet!
ENGEDD meg magadnak - és amiben hiszel, valósággá válhat!"
Zentai Anna

Szeretettel
Orsi

 

Orsi Takács ThetaHealing fényképe.

 

2018.04.06.

 

még egy mára:

 

Persze, hogy irígy és kibeszél a hátad mögött. 
Eddig a legjobb barátnőd, munkatársad volt.
De megváltozott. Ő. A körülmény. A bármi. 
Tudod mi változott?
Te.
Már máshol tartasz. 
Előrébb, sokkal előrébb. 
Más lett a rezgésed. 
És van olyan, aki ezt nem érti.
Lemarad. Mellőled. A gondolataidtól. Tőled.
Mert már nem akarja vagy nem tudja azt, amit te tudsz. 
Irigy? Nem. Nem biztos.
Csak nem érti mi van veled.
Pedig ugyanaz vagy. 
De mégis teljesen más. 
Tökéletes vagy.
De már nem neki.
És ez így van jól.

Szeretettel
Orsi

 

Orsi Takács ThetaHealing fényképe.

 

2018.04.06.

 

"Meg kéne nyitni a szíveket... Engedni, hogy a lélek vezessen, nem a birtoklási vágy, nem a kötés, nem a ragaszkodás, nem a félelem, nem a féltés, nem a valótlan elvárások, nem a feltételek, nem a sértett önérzet, nem a megbántottság, nem az akarás, hanem a tiszta, őszinte, önzetlen szeretet. A másik ember - és önmagunk felé is! Az a tiszta, belső hang, ami pontosan tudja, hogy kinek kivel, mikor és hol van dolga. Pontosan érzi, hogy a földi szabályokon magasan túlemelkedik valami égi, valami felsőbb, amit itt lent nem írhatunk át. Még hogy valamit nem láttunk, nem tudtunk már az elejétől kezdve? Fenéket! (Már elnézést..) Minden pontosan tudható. Az is, hogy kivel igen, az is, hogy kivel nem, az is, hogy kivel hogyan és meddig és miért. Tudható, ha a másik nem a te másik feled, vagy az is, hogy őt egy időre kaptad és addig van lehetőséged megbecsülni, óvni, szeretni őt, amíg tovább nem adod, mert idővel úgyis tovább kell, hiszen nem birtoktárgy, nem tulajdon, hanem szabad lélek... és te is szabad vagy!
SZABAD VAGY! Életek millióit töltöd itt a Földön, folyton változó szerepekben és kapcsolatokban. Talán hagyni kéne a másikat és önmagadat is annak lenni, aki. Engedni, hogy önazonos maradjon, ne kelljen megváltoznia a te kedvedért és neked sem más kedvéért! 
Nem kérheted rajta számon azt, ami eleve meg volt írva, vagy nem jött véletlenül... Nem kérhetsz rajta számon semmit, mert mindenki csak a saját maga sorsáért felel."
részlet Zentai Annától
Szeretettel
Orsi

 

Orsi Takács ThetaHealing fényképe.

 

 

2018.03.27.

Kamaszok, tizenévesek, kicsik, nagyobbak, kicsit felnőttek (úgy érzik ), de mégis gyerekek.
A mi gyerekeink. Az enyém, a tiéd, az övé. 
Mind támogatásra, figyelemre vágynak.
Van, aki ki el tudja mondani az érzéseit, hogy mi nyomasztja, mi a rossz körülötte, sőt még segítséget is kér. Ha a te gyermeked ilyen, akkor nagyon szerencsés vagy.
De a nagy többség bezárkózik.
Mert ez egy ilyen időszak.
Mert zavarja a gyönyörű haja. /szerinte szénaboglya
Mert zavarja a bőre. / szerinte az övé a legrondább
Mert zavarjuk mi, a szülei. / szerinte? le sem merem írni...
Mert zavarják a tomboló hormonok. Ezt meg sem tudja fogalmazni. Csak a hangulatából lehet sejteni, hogy jobb ha mi felnőttek nem szólunk hozzá.

Bizony, mi is ilyenek voltunk.
Velünk is küzdöttek.
Hozzánk és hozzájuk is rengeteg türelem kell.

Amikor a legelviselhetetlenebb, csak öleld meg.
Ne szólj hozzá. Észre se vedd amit mond. Mert csúnyát fog mondani először. Nem fogja érteni.
Ő rosszat tett, szólt vagy bármi... és te megöleled.
De te akkor is biztosítsd a szeretetedről.
Ez jelenti neki a biztonságot.

Mert ő pont úgy jó, ahogy van.

Figyelj rá, amikor kéri. 
Legyél vele, amikor kéri.
Szeresd mindig. Feltétel nélkül.

Ha segítség kell, itt vagyok.
Nem véletlen ez az írás.
Egyre több a fiatal kliensem.

Szeretettel 
Orsi

 

 

2018.03.23.

Szeretettel 

"Ez a legnehezebb manapság, ugye tudod?... Hogy hiányzik - nem is a szeretet - hanem a jóság. Ha valaki jó hozzánk, hirtelen melegünk lesz. Érezted már?... Hogy ...átsuhan rajtad valami megnevezhetetlenül kellemes érzés. Sőt, meg is lepődsz, hogy ilyesmi van még egyáltalán. Egy jó szó, egy jó tett - és szinte megszédülsz... Érezted már?"

Müller Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

Orsi Takács fényképe.

 

 

2018.03.08.

 

Minden, amit a múltadból hozol és átszövi a jelent, leteheted, hogy ne befolyásolják a jövődet.

Szeretettel
Orsi 

 

 

Orsi Takács fényképe.

 

 

 

2018.02.22.

Van olyan nap, amikor azt érzed, kárpótlást kaptál minden rosszért. Amikor elérkezik egy pillanat, amelyet szeretnél megállítani, megfogni és soha el nem engedni. Soha... De el kell engedned. Ám ez a pillanat, ezek a pillanatok újra erőt adnak a következő rossz napokhoz. És így állnak össze hetek, hónapok, évek... És elérkezik a pillanat. Amit többé már nem kell elengedned. És már csak jó napok jönnek.

Szeretettel 
Orsi

 

 

Orsi Takács fényképe.

 

 

 

2018.02.21.

 

CSAK
Olyan sokszor használjátok ezt a szót.
Csak ilyen magas vagyok.
Csak lassan tudok futni.
Csak tanár vagyok.
... és még sorolhatnám.
Miért csak?
Ki határozza meg, hogy mennyit érsz?
Kinek a szempontjából fontos ez a csak?
Miért méred magad?
Pont ennyire vagy fontos, ahogy éppen vagy. Mindenféle egyéb jelző nélkül.
Ne alacsonyítsd le magad. Miért is tennéd?
Több a másik személyisége, mert ő szerinted többet tud?
Biztos, hogy többet tud?
Magadhoz mérd saját magad.
Te mit értél el? Ha így nehéz ezt elképzelni, írj egy listát.
Mai napon itt tartok, ezekben tökéletes vagyok ( írd le ), ezekben szeretnék változni. Írj dátumot is, hogy félév múlva hol szeretnél tartani.
Elsőre biztos, hogy kevés jó tulajdonságot fogsz írni (tapasztalat),
de hidd el, menni fog. Sorolj fel 20 pozitív tulajdonságodat.
Menni fog. Bízz magadban végre.
Mindenféle CSAK nélkül!
Ha segítség kell, itt vagyok!
Szeretettel 
Orsi

 

2018.02.13.

Nyomok.
Mindenfélék. 
A szívedben és a lelkedben...
Melyeket hozol az őseidtől, és még annál is régebbről. 
Tudd, hogy a gátló, ártó, önszabotáló hitrendszereket bármikor leteheted.
Fontos, hogy készen állj rá. 
Kész legyen rá a lelked.
Mert a változás lehet, hogy fájdalommal vagy lelkiismeretfurdalással jár.
De megteheted. 
Tedd is meg, hogy biztosan és boldogan a saját, vállalt életedet éld.

Szeretettel 
Orsi

Orsi Takács fényképe.

 

 

 

 

2018.01.25.

"Adj szárnyakat azoknak, akiket szeretsz.Gyökeret, hogy visszajöjjenek. És okot arra, hogy maradjanak."
Szeretettel 

 

Orsi Takács fényképe.

 

2018.01.21.

Csak annak tárul fel az út, akiben megvan a bátorság, hogy rálépjen.

Szeretettel 
Orsi

 

 

Orsi Takács fényképe.

 

2018.01.19.

 

Mai...

"Soha senkinek ne engedd meg, hogy azt mondja, valamire nem vagy képes! Még nekem se! Az álmodat meg kell védened. Az emberek azt szokták mondani, hogy „ó, ezt úgysem tudod megtenni”, miközben ők maguk nem képesek rá. Ha szeretnél valamit, menj és szerezd meg! És pont!"
(Will Smith - Boldogság nyomában)

Szeretettel 
Orsi